Minipivovar

MinipivovarMinipivovar U Stočesů používá k vaření piva moderní technologii dodávanou ing. Josefem Krýslem. 

Proces vaření trvá cca 9 až 10 hodin a probíhá ve dvou dvousetlitrových měděných nádobách. První z nich se nazývá rmutovací pánev, druhá scezovací káď. Celý proces vaření probíhá za použití obou nádob standardním postupem počínaje vystírkou, rmutováním, scezováním, chmelovarem až po spílání...

Mladina se ochlazuje deskovým chladičem a výrobníkem ledové vody a s přídavkem pivovarských kvasnic se přespílá do spilek. V pivovaru máme čtyři otevřené spilky (kvasné kádě) o objemu 400 litrů a další tři o objemu 600 litrů. V nich probíhá hlavní kvašení, které trvá 6 až 10 dní. 

Po ukončení hlavního kvašení se mladé pivo transportuje do chlanícího boxu, kde nám uzrává minimálně dalších 21 dní v osmi 1000 litrových tancích, nebo 100 litrových sudech.